Mezoterapijom uklonite celulit

Mezoterapijom uklonite celulit

kako se riješiti celulita

anticelulitni postupci u varaždinu

MEZOTERAPIJA UČINKOVITO UKLANJA CELULIT

Tijekom godina spoznalo se da mezoterapiju možemo primijeniti i u estetici. Tako se posljednjih desetak godina razvila posebna grana mezoterapije, estetska mezoterapija. Zahvaljujući spoznajama o tome što koži treba, što najviše gubi, mezoterapijom se to može i vratiti.

Lokalno, pod kožu, vraćaju se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali aminokiseline, otapaju se masti i zateže vezivo, sve s maim bezbolnim ubodima. Kod mezoterapije smo potpuno sigurni da će lijek djelovati jer smo ga stavili ispod kože. Naravno da mezoterapija ne znači jednokratan tretman.

Celulit nije nastao preko noći pa preko noći neće ni nestati. Celulitis ili celulit, kako se naziva u svakodnevnom govoru, upala je staničnog tkiva koja zahvaća većinu žena. Važno je razlikovati pojmove kao masno tkivo i debljina od pojma celulitis.

Naime:

  • prekomjernu težinu možemo smanjiti redukcijskim dijetama
  • celulitis loše reagira na takvu vrstu dijeta
  • celulitis zahvaća područje natkoljenice, stražnjice, ruke, često je bolan i koža je izbrazdana kao narančina kora
  • tkivo zahvaćeno celulitisom sadrži previše vode i otpadnih tvari, umotanih u fibrozne pregrade koje s vremenom mijenjaju svoju strukturu.

To su poznate činjenice, kao i to da na tržištu postoje brojni pripravci za smanjenje celulita. Uvijek se pojavljuju novi i niti jedan nije savršen, pogotovo jer zahtijevaju dugotrajnu primjenu, a nisu baš ni ekonomski prihvatljivi.

Mezoterapija je nova dimenzija liječenja celulita. Lokalno, u promijenjeno tkivo daju se injekcije aktivnih tvari koje potiču cirkulaciju i izmjenu tvari te tako oslobađaju zarobljenu vodu i proizvode metabolizma, a potiču regeneraciju i učvršćivanje veziva. Sve se provodi uz pomoć aparata za površno injiciranje, uz upotrebu, kao vlas, tankih iglica, tako da je metoda zaista podnošljiva.

Ovisno o rasprostanjenosti celulitisa, daje se između 10 i 50 sitnih uboda, kako bi se lijekovi doveli na ono mjesto gdje trebaju djelovati. Trajanje jednog tretmana je 15 do 30 minuta, ne treba dolaziti češće od jedan put na tjedan, a za dobar rezultat, potrebno je od 3 do 10 tretmana.

Kada se postignu zadovoljavajući rezultati, da bismo i održali takvo stanje, potrebno je jedan put na mjesec primijeniti mezoterapiju.

Za vrijeme liječenja, nije poželjno izlaganje suncu ili solariju, kao niti odlazak u saune, treba piti dosta tekućine, uzdržavati se od brze hrane i poželjno je raditi limfnu drenažu kako bi se potaknula dodatno izmjena tvari.