Sam pojam se definira kao nježna masažna terapija pri kojoj ruke terapeuta vrlo blagim, ritmičnim pritiskom prema određenoj shemi prati limfni tok te ga stimulira na pojačano gibanje.

Limfa je bistra, bezbojna tekućina koja sadrži bijela krvna zrnca, limfocite, proteine, masti, šećere i soli. Služi kao posrednik za prijenos svih sastojaka hrane koji dolaze kroz krv te ih predaje stanicama gdje su ti sastojci potrebni.

One tvari koje su stanicama suvišne limfa vraća u krv koja ih potom izlučuje iz tijela.
Ukratko, limfni sustav prikuplja i uklanja višak tjelesne tekućina i tzv. ‘otpada’ iz tijela. Samim time limfa ima važnu ulogu u održavanju našeg imuniteta i pomaže u stalnoj borbi protiv infekcija i bolesti.

Limfna drenaža lica – anti-age učinak za ljepšu i kvalitetniju kožu
Tretman limfne drenaže se odvija bez nanošenja ulja ili krema, dakle na čistoj koži.
Nakon nekoliko tretmana koža postaje gipka, meka i svijetlija – čak i u slučajevima suhe i perutave kože.
Ovakav rezultat često iznenadi klijente posebice žene koje se svakodnevno njeguju preparatima za hidrataciju kože. Ipak, to ne znači da uz limfnu drenažu treba prestati sa uobičajenom njegom, njihov učinak svakako postaje vidljiviji.
Opuštanje mišića, toniziranje kože, osjećaj lakoće, ublažavanje bora na licu te smanjenje podbratka i vrećica oko očiju su prednosti limfne drenaže lica čiji tretman u prosjeku traje 40-ak minuta.
Uz brojne estetske tretmane koji se nude na tržištu ljepote i zdravlja, limfna drenaža svakako ne nudi spektakularne rezultate preko noći.
Ono što će vam tretmani, na koje se odlučite uz vlastiti tempo, svakako donijeti su svjesnost vlastitog tijela, osjećaj lakoće i dodatni učinak uz bilo koji aspekt brige o svom tijelu, kao što su npr. redovita tjelovježba te njega lica i tijela klasičnim ili neklasičnim metodama.

kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@poliklinikaVivaderm.hr