Obnova kože nakon zime

Obnova kože nakon zime

poliklinika vivaderm njega kože zimi

njega kože zimi

 

Duga i hladna zima ostavila je traga na našoj koži! Spektar promjena je vrlo raznolik i varira od osobe do osobe. Najviše to osjećaju osobe sa osjetljivom i inače suhom kožom, na kojoj se vide jasni tragovi duge i hladne zime, ponajviše na licu.

Tijekom zime naime, uslijed djelovanja niskih temperatura, hladnog vjetra te suhog i pregrijanog zraka u prostorima, dolazi do oštećenja hidrolipidne barijere naše kože. Time je narušena ravnoteža lipida (masnoća) i vlage u koži, pa ona postaje gruba i hrapava, sklona ljuštenju i crvenilu, što uzrokuje osjećaj nelagode i zategnutosti.

Stoga je, nakon ovakve zime, potrebna njena obnova i regeneracija!

Stručnjaci će vam savjetovati potrebne korake, koji će spriječiti ovu nelagodu uzrokovanu suhom i dehidriranom kožom. To uključuje primjerene profesionalne tretmane, koje prati pravilan način života i njega kože kod kuće.

Učinkoviti tretmani uključuju eksfolijaciju ili piling, kojim se uklanjaju mrtve stanice kože, te omogućuje obnova koža iz dubljih slojeva kože; no istovremeno se omogućava i bolje prodiranje hranjivih sastojaka u dublje slojeve kože.

U određenim slučajevima, prema preporuci iskusnog terapeuta, enzimski piling će zamijeniti hidrodermabrazija odnosno mikrodermabrazija sa dijamantima!

„Specifične njege“ kože dodatno će pružiti pomoć suhoj koži bez masnoća. Prirodni sastojci bogati esencijalnim masnim kiselinama, „popraviti“ će oštećenja nastala u površinskim slojevima kože, te time znatno smanjiti njezinu osjetljivost i ljuštenje.

Uz pomoć vrhunske metode- mezoterapije, znatno će se pak poboljšati unošenje aktivnih, za kožu vrlo važnih sastojaka ( poput hijaluronske kiseline ili vitamina) u dublje slojeve epiderme i mezoderma ( srednjeg sloja kože). Time će koža biti kvalitetno, dubinski nahranjena i izgledati ljepše, napetije i zdravije.

Stoga ne čekajte, sada je idealno vrijeme za obnovu Vaše kože!

Za sve upite i info. kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@dermatologija.hr