Utemeljena  2004  godine kao dermatološka ordinacija od strane dr. med. Sanje Petek Modrić ;

Poliklinika  Viva – Derm danas u svom sastavu ima:  neurologijju, kirurgiju, uzv dijagnostiku  te dermatologiju sa kozmetološkim centrom.Od 2004 godine, prateći najnovija postignuća  brinemo o  Vašem zdravlju i ljepoti kože.

U Poliklinici Viva – Derm, naša temeljna zadaća je pružiti izvanrednu brigu o Vašem zdravlju i ljepoti kože.

Naša stručnost prožima svaki aspekt našeg rada, od dijagnostike do tretmana, kako bismo osigurali najbolje rezultate za naše pacijente.

Naš tim stručnjaka i medicinskog osoblja posvećen je vašem dobrobiti. S godinama iskustva i kontinuiranim obrazovanjem, naši liječnici su na vrhu svoje struke i prate najnovije trendove u medicini.

Suosjećanje je srce naše prakse. Razumijemo da svaki pacijent ima jedinstvene potrebe i brige, stoga pristupamo svakom slučaju s pažnjom i razumijevanjem. Vaša udobnost i povjerenje su nam izuzetno važni. Radimo zajedno s Vama kako bismo osigurali najbolje dugoročne rezultate za Vaše zdravlje i ljepotu.

Dođite i otkrijte razliku u Poliklinici Viva – Derm. Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju Vaših ciljeva i očuvanju zdravlja i  blistave kože. Vaše zdravlje i ljepota su naša želja.

DOKTORI

Sanja Petek Modrić

dr med. spec. dermatologije i venerologije

+385 (0)42 302 904


Spomenka Kiđemet Piskač

doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalist neurologije, subspecijalist za kronične neurodegenerativne bolesti

+385 (0)42 302 904


Cvetko Danijel

dr med, spec radiolog, subspec intervencijski radiolog

+385 (0)42 302 904


Zrinka Sudar Magaš

dr.med., specijalistica opće kirurgije, subspecijalistica plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije

+385 (0)42 302 904


MEDICINSKO OSOBLJE

Josipa Matoša

Medicinska sestra

042 302 904


Monika Krog

medicinska kozmetologinja

+385 (0)42 302 904


Valentina Haramina

Medicinska kozmetologinja

+ 385 42 302 904


ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

UV indeks

Umjerena količina sunčevih zraka svakako je korisna, dok pretjerano izlaganje suncu može uzrokovati brojna oštećenja. Osobito se izbjegavanje intenzivnog sunca preporuča djeci- posebice onim mlađim od 18 godina, ali i odraslima.

Ultraljubičaste zrake koje djeluju na kožu pripadaju UVA i UVB spektru, a štetnost obiju je podjednaka. Ne postoje sigurne UV zrake ! To pravilo vrijedi i za one koje dolaze iz umjetnih izvora, poput  solarija !

Količina sunca ( pa tako i UV zraka ) koju primimo, ovisna je o brojnim faktorima. Različita je u različito doba dana, ovisna je i o godišnjem dobu, o mjestu pa i geografskoj širini. Veće količine UV zraka mogu prodrijeti kroz oblake, maglu ili smog. Voda, pijesak, oblaci, kamenje i  snijeg izazivaju refleksiju UV zraka i time pojačavaju njihov štetan učinak.

Vrlo važnu ulogu u sprečavanju oštećenja suncem igra ozonski omotač. On naime, svojim prisustvom sprečava prodiranje štetnih UV zraka do zemljine površine. Iako se količina ozona mijenja iz dana u dan i od mjesta do mjesta, znanstvenici su utvrdili da se ukupna količina ozona u posljednjih deset godina, značajno smanjuje. To je djelom posljedica prirodnih ali i ljudima uzrokovanih čimbenika ( industrija, ispušni plinovi, sprejevi…).

Stoga je uveden pojam UV indeksa. On pruža važnu informaciju pomoću koje si možemo planirati svoje aktivnosti izvan kuće, kako bi izbjegli štetna sunčeva zračenja. UV indeks je prognoza, koja nas obavještava kolika se količina ultraljubičastih zraka očekuje na površini Zemlje sredinom dana, kada je sunce najintenzivnije.

Što je UV indeks viši, brže i jače će ultraljubičaste zrake izazvati oštećenja na koži i očima. On ovisi o „visini“ sunca, količini i gustoći oblaka te o debljini ozonskog omotača. Vrijednost UV indeksa izražena je na skali od 0 do 10 i objavljuje se najčešće u sklopu vremenske prognoze. Osobita pažnja i izbjegavanje sunca je potrebno, kada UV indeks iznosi 5 ili više.

Celulit

Celulit nije samo estetski, već i medicinski problem koji zahvaća sve veći broj ljudi; prvenstveno žena ali i muškaraca! Zbog utjecaja nasljeđa i spolnih hormona žene smo mu sklonije, bile mlađe ili nešto starije, mršavije ili malo punije- celulit nas zahvaća bez milosti!

Uslijed pritiska povećanih masnih stanica na okolne strukture, prvenstveno na krvne i limfne žile, znatno je otežana cirkulacija na zahvaćenom području. Rezultat toga je nakupljanje štetnih i otpadnih  tvari te toksina, dok je dotok hranjivih tvari i kisika vrlo slab. To uzrokuje „propadanje“ kolagenih vlakana kože, koje pogoršavaju njezin izgled  tj. pojavljuju se udubine i izbočine, koje koži daju izgled „narančine kore“.

Celulit se ne može ukloniti dijetama i izgladnjivanjem! Za njegovo uklanjanje potrebna je kombinacija medicinsko- estetskih tretmana, praćena pravilnom prehranom i odgovarajućom fizičkom aktivnošću, koju može zamijeniti pasivna gimnastika.

Ciljanim i provjerenim tretmanima kao što su radijalna endermoterapija, radiofrekvencija, enzimska kavitacija, mezoterapija, „pasivna gimnastika“, te uporaba prirodnih sastojaka (specifičnih eteričnih ulja) samo su neki od tretmana kojima možemo utjecati upravo na uzroke celulita!

U našoj ordinaciji provodimo besplatne konzultacije, jer je kombinaciju tretmana potrebno prilagoditi svakom ponaosob!

Neizostavne su i upute o prehrani i detoksikaciji organizma!

Madeži

Madeži (lat. nevusi) mogu se pojaviti bilo gdje na koži, obično do dvadesete godine života (neki i kasnije) i najčešće su svijetlo do tamno smeđe boje. Svatko od nas ih ima, nekad 40, pa i više. Dok su ih ranije smatrali znakom ljepote, danas nam privlače pažnju zbog porasta broja „podivljalih“ madeža- malignih melanoma.

Postoje različite vrste madeža, no ne postoji kod svih jednaka opasnost. Prirođeni madeži, osobito ako su veći (1 cm i više), češće pokazuju sklonost ka zloćudnoj promjeni; kao i tzv. displastični madeži. Takvi se madeži često pojavljuju familijarno. Također i opekline od sunca, osobito zadobivene tijekom djetinjstva udvostručuju rizik za razvoj malignog melanoma u odrasloj dobi.Osobe koje na koži imaju veliki broj madeža, imaju veću mogućnost za razvoj malignog melanoma.

I djeci i odraslima se stoga preporučuju redoviti pregledi kod dermatologa. Dermatolog će uz pomoć posebnog povećala za madeže – dermatoskopa, pregledati sve madeže i utvrditi da li se je neki madež sumnjivo promijenio.

Vrlo je važno i samopregledavanje madeža, uz pomoć dva ogledala, koje se provodi jednom mjesečno, na osnovu uputa koje će vam dati dermatolog.