Dijamantna mikrodermoabrazija

Dijamantna mikrodermoabrazija

poliklinika vivaderm mikrodermoabrazija

dijamantna mikrodermoabrazija

 

Medicinska mikrodermabrazija proces je kontroliranog uklanjanja zadebljalog i odumrlog površinskog sloja kože ( tzv. stratum korneuma ) s ciljem da se ukloni stara koža i njene nesavršenosti kao i neželjene promjene kože nastale starenjem, upalnim procesima, povredama…

Vidljivi znaci starenja započinju već u dvadesetipetoj godini života, kada se prirodni procesi regeneracije počinju usporavati. Nakon četrdesetipete koža naglo stari- osobito kod žena, zbog većih hormonskih promjena i sve manje mogućnosti obnove kože. Koža sve sporije proizvodi kolagena i elastična vlakna, usporeno je ljuštenje odumrlih stanica površinskog sloja kože kao i njihova obnova, slabi opskrba krvlju, a potkožne masne stanice nestaju. Uslijed toga, koža postaje beživotna i bez sjaja, opuštena i tanka; sa sve više mrlja, ožiljaka i bora.

Tretmanima mikrodermabrazije znatno se može utjecati na izgled takve kože. U posljednje vrijeme, mikrodermabraziju sa kristalima sve je više zamijenila dijamantna mikrodermabrazija, kako bi se izbjegle moguće iritacije kože.

Dijamantna mikrodermabrazija koristi prave dijamante različite debljine, postavljene pod različitim kutevima.

Tijekom tretmana uklonjeni sloj odumrlih stanica kože se usisava i otklanja, dok vakum istovremeno stimulira krvnu opskrbu, limfnu drenažu tj. detoksikaciju te regeneraciju kolagenih i elastičnih vlakana. To dovodi do stvaranja punijeg površinskog sloja kože, bolje elastičnosti i teksture kože; jednom riječju- mlađe kože.

Dijamantnom mikrodermabrazijom se kroz seriju tretmana, mogu znatno smanjiti bore i obnoviti koža . Osim toga, mogu se uklanjati i pigmentacije od sunca, ožiljci, akne i ožiljci od akni, proširene pore, strije…

Tretmani su neagresivni, pa se mogu obaviti i u vrijeme „pauze za ručak“.No, kako bi rezultati bili što bolji, vrlo je važno da tretmane izvodi stručno i educirano osoblje.

Za sve upite i info. kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@dermatologija.hr