Mezoterapija je medicinska metoda kojom se različite aktivne tvari ubacuju u srednji sloj kože- tzv. mezoderm ali i u područje potkožnog tkiva. Izumljena je prije više od pedeset godina i tada se je osobito upotrebljavala u terapiji boli, kod sportskih povreda, degenerativnih bolesti…

Unatrag deset pa i više godina došlo se do spoznaje, da se mezoterapija može primijeniti i u estetici.
Zahvaljujući otkrićima što koža tijekom godina gubi odnosno što joj najviše treba, mezoterapijom se mogu tretirati različiti problemi kože nastali upravo kao posljedica starenja, utjecaja hormona ali i kao posljedica načina života (stres, umor, neispavanost…).

Tako se mezoterapija uspješno primjenjuje u tretiranju bora lica, opuštene i dehidrirane kože, za bore vrata i dekoltea, kod poremećaja pigmentacije; kao i u tretiranju lokalnih masnih naslaga i celulita.
Kako djeluje mezoterapija?
Estetsku mezoterapiju uz pomoć igala sve više zamjenjuje moderna, neiglena, tzv. virtualna mezoterapija. Ona je apsolutno najmodernija alternativa klasičnoj mezoterapiji, ugodna je, neagresivna, a ujedno i vrlo uspješna u rješavanju problema opuštene kože, bora, mrlja, celulita i strija. Upravo stoga vole je i zvijezde, te je često koriste u očuvanju izgleda i kvalitete svoje kože.
Sam tretman mezoterapije zasnovan je na različitim modalitetima struja koji se koriste da bi se aktivne tvari unijele u kožu. No, za razumijevanje samog procesa rada najznačajnija je tzv. elektroporacija, koja omogućava unos aktivnih tvari u dublje slojeve kože uz pomoć „vodenih kanala“.
Za ovo otkriće dvojica su švicarskih kemičara primila i Nobelovu nagradu.

kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@poliklinikaVivaderm.hr