Liječenje bolesti vena i arterija

Ultrazvučni pregled s dopplerom tehnika je koja koristi ultrazvučne valove kako bi prikazali strukture u tijelu, a dodatkom doppler tehnike možemo prikazati i protok krvi unutar krvnih žila. Na taj način možemo u istom prikazu analizirati strukturne promjene (arterijsku stijenku i plakove, stanje vena) te funkciju (protok krvi s mjerenjem brzina i određivanjem stupnja suženja u arteriji, prekid protoka u veni zbog ugruška).

Ultrazvučni pregled je bezbolan, siguran, nema komplikacija niti štetnog zračenja.
Dragocjen je u procjeni nekoliko stanja: ateroskleroze (pojave plakova koji sužavaju arterije različitih organa), duboke venske tromboze (stvaranje ugrušaka u dubokim venama najčešće nogu), funkcije vena i venskih zalistaka (čija promjena dovodi do oticanja nogu i pojave ulkusa-rana), ozljeda arterija.

Nakon cjelovitog dijagnostičkog postupka u kojem ultrazvuk s dopplerskom procjenom ima najvažniju ulogu kardioangiolog se može odlućiti za nekoliko vrsta liječenja: kompresijska terapija čarapama ili zavojima, medikamentozna terapija, liječenje ostalih bolesti koje pogoršavaju status vena te upućivanje na neki od intervencijskih postupaka.

Za sve upite i info. kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@poliklinikaVivaderm.hr