Kod IPL uređaja (hrvatski prijevod je Intenzivni Svjetlosni Snop) koristimo široki spektar valnih duljina vidljivog spektra (obično od 500-1200 nm), što omogućuje i njihovu široku primjenu u tretmanima kože.

IPL tehnologija upravo je oduševila svjetsko tržište. U posljednje se vrijeme, naročito u tretmanima kože, laserski snop sve više zamjenjuje sa fotonskim snopom kojeg emitiraju IPL uređaji.

Brzina rada IPL – a u otklanjanju dlaka, pigmentacija, kapilara te u pomlađivanju kože, puno je veća od lasera. Jednako tako IPL tretmani su neagresivni i bezbolni, tako da je njihova primjena moguća i “u vrijeme pauze za ručak”, jer koži nije potreban oporavak, pa se pacijent može vratiti svojim dnevnim aktivnostima.

Prednost IPL uređaja s obzirom na lasere je i ta, da IPL – i imaju nedvojbeno puno veći otvor kroz koji djeluju na kožu – čak od 12 kvadratnih centimetara; dok kod lasera ta površina iznosi npr. samo 8mm. To je razlog zbog kojeg se brzo i bezbolno mogu obraditi velike površine kože. Četvrtast oblik svjetlosnog pulsa (intenzitet svjetlosti za cijelo vrijeme trajanja pulsa je jednak) odlika je IPL sistema, a on smanjuje mogućnost nuspojava.

IPL sistemi najčešće se koriste za:

  • TRAJNO UKLANJANJE DLAČICA – tretmani su brzi, sigurni i bezbolni. Svjetlost se apsorbira u pigmentu melaninu, gdje se ubrzo vrijeme razvije temperatura od 50* C, koja dovodi do potpunog uništenja dlake.
  • UKLANJANJE HIPERPIGMENTACIJA – uklanjanje tamnih mrlja nastalih uslijed djelovanja sunca, trudnoće, kozmetike i sl. – neestetske mrlje nestaju u svega nekoliko tretmana.
  • UKLANJANJE KAPILARA – svjetlost se apsorbira u hemoglobinu i pretvara u toplinu, koja izaziva njihovu koagulaciju i nestanak.
  • FOTOPOMLAĐIVANJE – IPL utječe i na stvaranje novog kolagena, pa koža pritom postaje ljepša, napetija; bez bora, kapilara i ružnih mrlja.
  • AKNE – vrlo važna medicinska indikacija, kod koje je IPL također pokazao svoju veliku učinkovitost.

Tretmani sa IPL-om su neagresivni, bezbolni i pacijenti se odmah nakon tretman mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, dok velika površina otvora na aplikatoru omogućuje obradu velikih površina kože u kratkom vremenu.

estetika poliklinika vivaderm

kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@poliklinikaVivaderm.hr