Akne i ožiljci

akne lječenje

akne varaždin

Konačno je stiglo vrijeme za tretmane koje svi vole, jer pozitivni se učinci vrlo brzo vide! Stiglo je vrijeme za tretmane s voćnim kiselinama! S terminom voćnih kiselina susrećemo se na svakom koraku, desetke, pa i stotine godina. To nije čudno, jer se od davnina težilo lijepoj, zdravoj i mladenačkoj koži.

Naime, već je Kleopatra koristila njihov izrazit utjecaj na kožu, kupajući se u mlijeku. Riječ je o velikoj obitelji prirodnih kiselina, koje se dobivaju iz voća, šećerne trske ili mlijeka. S obzirom na građu, razlikujemo tzv. AHA i BHA voćne kiseline, a njihove pozitivne učinke na kožu još je 1997. godine priznala Američka udruga za kontrolu lijekova – FDA. AHA kiseline dobivaju se iz voćnih ili mliječnih šećera. Među njima najpoznatije i najčešće upotrebljavane su glikolna i laktična kiselina, a manje poznate su malična, citrična te tartarična kiselina.

AHA kiseline otpuštaju veze koje spajaju mrtve stanice površinskog sloja kože i na taj način stvaraju prostor za tvorbu nove, mlade kože, a istovremeno potiču i tvorbu novih i kvalitetnih kolagenih i elastičnih vlakana. U niskim koncentracijama, koža dobiva samo svježiji izgled, dok u višim koncentracijama (40 – 70 %), koje se koriste u liječničkim ordinacijama, čak i dublje bore postaju znatno pliće, uklanjaju se ožiljci te izbjeljuju pigmentacije i pjege.

Među tzv. BHA kiseline spada salicilna kiselina. Ona se dobiva iz iste kiseline kao i npr. lijek Aspirin, pa pokazuje i slični, protuupalni učinak. Vrlo se dobro otapa u mastima, pa je često prisutna u preparatima namijenjenim masnoj, aknastoj koži. S lakoćom otapa komedone i smanjuje upalu, pa se stoga često kombinira i s AHA kiselinama u profesionalnim tretmanima, sa svrhom uklanjanja mitesera, upala i ožiljaka, najčešće nastalih kao posljedica akni.

Stoga, ako imate slične probleme ili jednostavo želite osvježiti i uljepšati kožu, sada je idealno vrijeme za tretmane s voćnim kiselinama!

Za sve informacije i rezervacije termina kontaktirajte nas putem maila ili 042 302 904