Riješite se proširenih vena u pauzi za ručak

Riješite se proširenih vena u pauzi za ručak

Proširene vene moraju se liječiti. Javite se stručnjacima u Polikliniku Viva-derm

Proširene vene na listi su najčešćih bolesti današnjice o kojem se uobičajeno raspravlja ljeti jer predstavljaju neugodan estetski problem. Međutim, proširene su vene prije svega ozbiljan zdravstveni problem – ako se ne liječe, s vremenom mogu nastupiti komplikacije kao što su teške upalne promjene kože oko gležnjeva, a u najtežim slučajevima i otvaranje rana (ulkusa) koji sporo cijele, često i godinama.

Što zbog straha od eventualnih rizika zahvata ili bolova, a što zbog brige zbog predugog oporavka, nije rijetkost da pacijenti odugovlače njihovo liječenje. Stoga je dobro znati da se liječenje može obaviti brzo i bezbolno, odnosno – kako ističu dr. Novačić i dr. Suknaić – u pauzi za ručak.

Intervencijski radiolog dr. Karlo Novačić te vaskularni kirurg dr.sc. Slaven Suknaić iz Zagreba od sada uspješno rješavaju probleme s proširenim venama i Varaždincima u Poliklinici Viva-derm.

„Vrlo je važno javiti se liječniku već kod prvih simptoma kao što su bol, težina i grčevi u nogama, brzo umaranje, osjećaj žarenja, otekline u predjelu gležnjeva te svrbež kože“, istaknuli su.

Zahvat traje 30-ak minuta tijekom kojeg se jednim ubodom kroz kožu putem katetera i uz kontrolu ultrazvuka injicira medicinsko (cijanoakrilatno) ljepilo koje trenutno zatvara bolesnu venu. Pacijent se odmah nakon zahvata vraća uobičajenim aktivnostima, a jedini je uvjet da 48 sati nosi kompresivne čarape. Nakon tjedan dana flaster se uklanja s mjesta uboda i time je završena terapija.

Cijanoakrilatno ljepilo se već godinama koristi u medicinske svrhe te dokazano ne šteti organizmu. Ova metoda liječenja ne ostavlja ožiljke ili bilo koja druga oštećenja na koži, a rezultati su vidljivi vrlo brzo, pojasnili su dr. Novačić i dr. Suknaić koji liječenje izvode i u zagrebačkoj Poliklinici Venes.

Liječenje proširenih vena tako je nadopunilo listu usluga Poliklinike Viva-derm koja u svom sastavu ima dermatologiju s kozmetološkim centrom, internu medicinu, neurologiju te kirurgiju, a čiju kvalitetu usluga jamči ekspertni tim eminentnih stručnjaka. Zahvaljujući multidisciplinarnom pristupu, omogućeno je pružanje kompletne usluge, od postavljanja dijagnoze, liječenja, pa sve do praćenja rezultata liječenja za brojne bolesti današnjice poput dijabetesa, hipertenzije, pretilosti, arterijskih i karotidnih bolesti, osteoporoze, demencija, neplodnosti i mnogih drugih.

Ne odgađajte liječenje – nazovite s povjerenjem 042 302 904 ili pišite na info@poliklinikavivaderm.hr.