Masažu je moguće definirati kao primjenu sustavne manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe. Premda danas postoje različiti aparati za masažu ručna masaža je zasigurno najefikasnija metoda, jer uz terapijsku ima i dijagnostičku komponentu. K tomu psihološko značenje fizičkog kontakta kao modaliteta liječenja nije upitno.

Masaža je najstariji oblik liječenja, a izvodi se ručno ili pomoću aparata. Preko kože djeluje na mišićni, živčani i limfni sustav.
Riječ masaža dolazi ili od lat. riječi “massare”, što znači gnječiti, ili od arapske riječi “mas” što znači pritiskati. Riječ “massage” upotrebljena je prvi pu u francuskoj literaturi, a upotrijebio ju je Lepage 1813. god.

Masažnim tehnikama povoljno utječemo na naše zdravlje kako fizičko, tako i duševno. Stoga su masaže višestruko korisne. Koriste se u estetskim i relaksacijskim tretmanima, ali i kao dio medicinske terapije. Masaža poboljšava cirkulaciju, pa tako utječe i na bolju izmjenu tvari, a time i na bolji i zdraviji izgled kože ali i cijelog organizma.

U našoj poliklinici provodimo:
• relaksacijske masaže cijelo tijela
• masaže lica
• ručne anticelulitne masaže
• ručnu limfnu drenažu lica ili tijela

kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@poliklinikaVivaderm.hr