Kako koža stari, smanjuje se količina elastičnih i kolagenih vlakana odgovornih za čvrstoću i elastičnost kože. Koža izgleda umorno, mlohavo i opušteno. S godinama ona postaje i sve tanja, a smanjuje se i količina hijaluronske kiseline odgovorne za vlažnost kože.

Smanjuje se i debljina „masnih jastučića“ na obrazima, koji također čine važan potporanj koži. Utjecaj sile gravitacije dodatno pogoršava obješenost.

Sunce utječe na brojne promjene kože, pa tako i na pojavljivanje bora. Koliko će koža biti naborana, u velikoj mjeri ovisi o količini sunca kojoj je bila izložena tijekom života. Način života (stres, pušenje, konzumacija alkohola…), također mogu pojačavati naboranost kože. Bitnu ulogu igra i nasljeđe.
U novije vrijeme postoje brojni tretmani koji znatno poboljšavaju izgled zrele kože.
Aktivne tvari poput retinola, hijaluronske kiseline, C vitamina i ostalih antioksidansa mogu se danas uz pomoć neiglene mezoterapije transportirati do najaktivnijeg, srednjeg sloja kože i tako doprinijeti boljem izgledu kože, smanjenju pigmentacija, poboljšanju njene elastičnosti i napetosti…
Mlohavost i opuštenost kože može se tretirati kirurškim ali i vrhunskim nekirurškim metodama- poput radiofrekvencije ili specifične, izuzetno popularne „gimnastike“ mišića, koje se često naziva i nekirurški lifting lica.
U slučaju dubljih mimičkih bora, mogu se primijeniti metode ispunjavanja bora hijaluronskom kiselinom ili se ublažiti, uz pomoć botulinom toksina (Botoxa –TM), koji opušta pripadajuće mišiće.
Osim toga, na bore se može djelovati i uz pomoć laserskih ili IPL tretmana, mikrodermoabrazije ili kemijskih pilinga.

kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@poliklinikaVivaderm.hr