Medicinska mikrodermabrazija proces je kontroliranog uklanjanja zadebljalog i odumrlog površinskog sloja kože (tzv. stratum korneuma) s ciljem da se ukloni stara koža i njene nesavršenosti kao i neželjene promjene kože nastale starenjem, upalnim procesima, povredama, …

Vidljivi znaci starenja kože započinju već u dvadesetpetoj godini života kada se prirodni procesi regeneracije počinju usporavati. Nakon četrdesetpete koža naglo stari – osobito kod žena, zbog većih hormonskih promjena i sve manje mogućnosti obnove kože.

Koža sve sporije proizvodi kolagena i elastična vlakna, usporeno je ljuštenje odumrlih stanica površinskog sloja kože kao i njihova obnova. Uslijed toga, koža postaje beživotna i bez sjaja, opuštena i tanka, sa sve više mrlja, ožiljaka i bora.

Tretmanima mikrodermabrazije znatno se može utjecati na izgled takve kože! U posljednje vrijeme, mikrodermabraziju sa kristalima sve je više zamijenila dijamantna mikrodermabrazija, kako bi se izbjegle moguće iritacije kože i nelagoda koju pružaju sitni kristali “raspršeni” po licu.

Dijamantna mikrodermabrazija koristi prave dijamante različite debljine, postavljene pod različitim kutevima. Tijekom tretmana uklonjeni sloj odumrlih stanica kože se usisava i otklanja. No, istovremeno je prisutna i vrlo snažna, vakumska stimulacija kože, koja pospješuje krvnu opskrbu i limfnu drenažu, potičući pritom detoksikaciju kože i njenu regeneraciju! To dovodi do stvaranja zdravog i “ružičastog” površinskog sloja kože, te bolje elastičnosti i teksture kože; jednom riječju – mlađe kože.

Osim bora, dijamantnom mikrodermabrazijom se mogu tretirati i pigmentacije od sunca i ožiljci, a osobito dobra iskustva pokazuju se u uklanjanju ožiljaka od akni i proširenih pora. Tretmani su neagresivni, pa se mogu obaviti i u vrijeme “stanke za objed”. No, kako bi rezultati bili što bolji, vrlo je važno da tretmane izvodi stručno i educirano osoblje.

kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@poliklinikaVivaderm.hr